Így tűnj ki a tömegből az álláspályázatoddal!

Így tűnj ki a tömegből az álláspályázatoddal!

Sokszor egy-egy meghirdetett pozícióra 50-100 jelentkező is beadja a pályázatát, így nagyon fontos, hogy valamivel kitűnj a tömegből. Lássuk, milyen módon lehet ezt megvalósítani!

Ez az egyediség megmutatkozhat már az önéletrajz külalakjában, a szép designjában, ebben segíthet valamilyen grafikai tervezőprogram használata, én a Canva.com-ot ajánlom. Ingyenes az alap funkciók használata, és nagyon szép önéletrajz sablonok között lehet már úgy is válogatni.

A másik terület, amivel kitűnhetünk a tömegből az igazán jó motivációs levél. Fontos, hogy személyre szóló legyen, értsd, hogy akár pontosan annak címezd, aki a felvételiztetést végzi. Előtte kutatást kell tehát végezni, jól nézd meg az álláshirdetésben megadott kontakt adatokat, a céges weboldalt, és akár a LinkedIn oldalt is. Ezek után legyen konkrét a levél tartalma, írd bele, hogy pontosan melyik állásra jelentkezel és miért, mi tetszik a cégben és az állásban, mit gondolsz róluk, miért szeretnél ott dolgozni. Ebből kitűnik, hogy Te valóban komolyan gondolod, és utánanéztél a hátterüknek.