Új közúti fejlesztések szükségesek Budapesten

Új közúti fejlesztések szükségesek Budapesten

A fővárosba naponta több százezem ember érkezik az agglomerációból, amely komoly közlekedési fennakadásokat okoz napról napra. Ezt tapasztalhatják azok a közlekedők, akik a város főbb közlekedési útvonalain próbálnak minden nap bejutni a városba. Ahogy egyre többen költöznek ki a külvárosokba, illetve a város környékére, úgy ez a helyzet egyre inkább tarthatatlanná válik.

Ezért a városvezetés egyik kiemelt feladatának tekinti a közlekedés fejlesztését, amelynek keretében többek között két új Duna-híd megépítését is tervezik a következő évtizedben. A tervek szerint az új összeköttetések Buda és Pest között jelentősen mérsékelhetik a belvárosban jelenleg tapasztalható torlódást, valamint javítja a közösségi közlekedési valamint kerékpáros kapcsolatokat is a Duna két partján lévő városrészek között, ugyanis kerékpárutat és villamosvonalat is terveznek az új hidakon.

A kivitelezésig még évek telhetnek el, ugyanis egyelőre a tervezési szakaszban járnak a projektek, a hatástanulmányok, illetve megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása folyik.