Te tudod, hogy mióta és miért létezik a Nobel-díj?

Te tudod, hogy mióta és miért létezik a Nobel-díj?

Azért valószínűleg nem nagyon akad olyan ember, aki ne tudná, hogy mi az a Nobel-díj, de vajon hányan vannak tisztában annak történetével és eredetével?

A Nobel könyv pontosan Alfred Nobel életét hivatott bemutatni, így a cselekménynek köszönhetően bejárhatjuk Szentpétervárt, Hamburgot és Párizst, miközben családi viszályok, szerelmi bánatok, kimagasló sikerek és végzetes csalódások szegélyezik a történetet. Elbűvölő életrajz a titokzatos Alfred Nobelről – a dúsgazdag dinamitkirály szegénységben töltött stockholmi gyermekéveitől a végrendelete körül kibontakozott viharos drámáig. Ingrid Carlberg, az August-díjas író és újságíró, több ország levéltárában kutatott, és mostanáig ismeretlen forrásokra lelt rá, melyek új fényben láttatják azt az embert, aki arról álmodott, hogy az emberiség javát szolgálja.

Carlberg egy szigorú kutató tudományos alaposságát egyesíti az elbeszélő újságíró erényeivel. Könyvéhez hasonló összefoglalás eddig még nem született Alfred Nobelről és a Nobel-díj hátteréről.