Természetes gyógyír téli betegségekre

Természetes gyógyír téli betegségekre

Ha csak lehet, kerülöm a gyógyszerek használatát, mert köztudott, hogy a kockázatként megjelölt mellékhatások sajnos sokszor rosszabbak, mint az eredeti probléma. Lehet, hogy nem azonnal jelentkeznek, de biztos, hogy megterhelik szervezetünket, és idővel gondot okoznak. Ezért is keresek – amikor csak lehet – természetes megoldást a problémákra, mielőtt erősebb szerhez fordulnék.

A gyerekek mindig hazahoznak mindenféle légúti fertőzést az óvodából, iskolából, amiket rendszerint én is elkapok. Ezenkívül sajnos gyakran szenvedek izom és ízület eredetű fájdalomtól, ami az ülő munkának tudható be. Ezért is kerestem olyan természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító módszereket, amiket a gyerekeknél és magamnál is bevethetek.

Ilyen a kamilla, aminek gőzét inhalálásra használjuk, külsőleg pedig borogatásként pl. gyulladt szemre. A kakukkfű is alkalmas légúti panaszok esetén inhalálva, és teaként fogyasztva köhögés ellen kiváló. Ha erősebb gyulladáscsökkentőre van szükség, akkor előveszem a CBD olajat, a kenderből kivont kannabidiol természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása közismert.