Őslények és ásatások: izgalmas olvasmány dínó mániás gyerekeknek

Őslények és ásatások: izgalmas olvasmány dínó mániás gyerekeknek

A dínós tematika megunhatatlan elem a kisfiúk és nem ritkán a kislányok életében is. Az ovis kor körüli gyerkőcöket minden varázslatos lény és régi titok érdekel. A dinoszauruszok esetében ráadásul mindkettő kritérium teljesül.

A Scolar Kiadónál tavaly megjelent Dinoszauruszok és más őslények- Régészkedj és fedezz fel! című kiadvány a dinoszauruszos könyvek új dimenzióját hozza el. A valaha élt ősi hüllőket bemutató könyv interaktív betekintést nyújt a dínók világába. A kis olvasók megismerkedhetnek a különböző korszakokban élt állatok fajtáival és azok tulajdonságaival. Megtudhatják, honnan kapták a nevüket, milyen életmódot folytattak és mi okozta a pusztulásukat.

És hogy honnan tudunk ennyit róluk? A paleontológusok áldozatos munkájának hála előbb-utóbb minden fosszília titkára fény derül. A munkába most a gyerekek is besegíthetnek, ugyanis a könyvben megbújó kaparós oldalakon maguk is régeszekké válhatnak. A borítón található fa pálcával aprólékos „ásatásokat” végezhetnek eltűnt csontok és leletek után.