Legyőzni az időt

Legyőzni az időt

Mivel egyre komolyabb technológiák állnak rendelkezésünkre a diagnosztika és orvosi beavatkozások terén, egyre többen foglalkoznak az öregedés megállításával. A tudósok egyetértenek abban, hogy a fiatalság megőrzésének legfontosabb sarokkövei, amiket bárki követhet, azok az elegendő alvás, egészséges étkezés, megfelelő vitaminbevitel, omega-3 fogyasztás és rendszeres testmozgás. Ha ezeket stressz-kezelési módszerrel egészítjük ki, rengeteget tettünk az egészségünkért.

Ha valaki azonban hajlandó komoly összegeket is áldozni a célért, akkor léteznek újabb és újabb trükkök az öregedés visszafordítására. Egy Ibizán megnyílt központban például a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a vendégek fiatalon tartására. A genomika és a mesterséges intelligencia segítségével egyénre szabott elemzést készítenek a páciens génjeiről, és ehhez igazítják a kezelés sort. Alkalmaznak itt plazmaferezist, fényterápiát, hiperbár oxigénkamrát és egyéb tudományos technikákat, melyek hatásosak az évek múlása ellen.

Céljuk, hogy az öregedéssel általában együtt járó leépülést, gyengeséget és fogyatékosságot kiküszöböljék, amikre ezek a módszerek vélhetően alkalmasak.