Legyek-e kölcsönzött munkaerő?

Legyek-e kölcsönzött munkaerő?

A minap érdekes ajánlatot kaptam, mivel önéletrajzom és profilom elérhető álláskereső portálokon. Egy munkaerő kölcsönző cég keresett meg, hogy volna-e kedvem náluk dolgozni.

Elmagyarázták, hogy ez azt jelentené pontosan, hogy alkalmaznának engem, mint szakértőt, és kiközvetítenének engem olyan ügyfeleikhez, akiknek szüksége van ilyen szaktudásra. Projektek esetén kb. fél évig dolgoznék egy munkaadónál, ott szinte olyan lenne nekem, mintha valóban náluk dolgoznék, de valójában ők csak a megbízók, és az összes adminisztratív teendőt a kölcsönző cég végezné velem kapcsolatban. Ők számolnak el a munkaadóval a havi munkaidőről, megbízási díjról, stb. Majdnem olyan lenne ez, mintha alvállalkozóként dolgoznék, de nem kellene aggódnom a saját vállalkozás adminisztrációja miatt.

Eddig azt hittem, hogy csak fizikai munkakörben elterjedt ez a foglalkoztatási forma, de most már látom, hogy munkaerő-kölcsönzés lehetséges szellemi tevékenység esetén is. Úgy gondolom, hogy ez a HR szolgáltató egy megbízható partner, így valószínűleg elvállalom a felkérést.