A hosszabb távra tervezés előnyei

A hosszabb távra tervezés előnyei

Egy jól működő cégnél a tervezésnek nagy szerepe van a változásokhoz való dinamikusabb alkalmazkodó képesség szempontjából. 

A három vagy öt évre előre készített tervek már a stratégiai üzleti tervezés körébe tartoznak, ez pedig nagyobb szervezeteknél feltétlenül szükséges. Két fő területe a pénzügyi és a stratégiai munkaerő-tervezés. A költségvetést nem csak a következő évre készítik el, hanem a kitűzött célokhoz és a várható piaci tendenciákhoz viszonyulva évekre előre is, ideális esetben alulról felfelé tervezéssel. Ehhez becsléseket kell megadni az egyes termékcsoportok és ügyfél szegmensek várható teljesítményére vonatkozóan. Másik oldalon pedig a költségek tervezésére kerül sor, melyeket szintén a múltbeli adatokra alapozzuk, továbbá az esetleges jövőbeli változásokat reflektáljuk benne.

A munkaerő tervezés kapcsán a költségvetésben megtervezettek szerint kell a létszámot megszabni, szükség esetén bővíteni a csapatot az értékesítés céljainak eléréséhez, továbbá a vezetői és dolgozói utánpótlást is előre eltervezni. Érdemes szakértő segítséget igénybe venni egy hozzáértő HR szolgáltatótól, aki megtanítja ennek a folyamatát.