Állásinterjú divat kisokos

Állásinterjú divat kisokos

Egy állásinterjú alkalmával először találkozunk a leendő kollégákkal, így mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni. Az első benyomás nagyon fontos, éppen ezért a viselkedésünk mellett a kinézetünk is sokat számít. Külsőleg a ruházatunk alapján sok információt leszűrhetnek rólunk. A személyes interjúk divat tippjeit érdemes komolyan venni, nehogy ezen múljon a jelentkezésünk sikere.

Aranyszabályként elmondható, hogy mindig az alkalomhoz és a helyszínhez illő öltözetet válasszuk. Az elegáns megjelenés egy irodai, formális térbe például mindenképpen ajánlott. Válasszunk visszafogott színű kosztümöt/zakót. A sötétkék, fehér vagy fekete színekkel sohasem lehet mellé lőni.

Amennyiben más típusú pozíciót pályáztunk meg, nyugodtan öltözködhetünk egy fokkal lazábban. A harsány színek kivitelével színesebben és egyedibb módon is megjelenhetünk. A túl sok parfüm, a túl erős smink és az extravagáns kiegészítők viszont itt is tiltólistás dolgoknak számítanak. Ne feledjük, a fenti tanácsok online állásinterjúra is ugyan így megállják a helyüket.