Vélemények és előrejelzések a hazai turizmussal kapcsolatban

Vélemények és előrejelzések a hazai turizmussal kapcsolatban

A turizmus az egyik meghatározó szektor a magyar gazdaságban. Nem is csoda, hiszen Magyarország számtalan természeti kincs, kulturális látnivaló, történelmi nevezetesség hazája, nem is beszélve a világhírű gyógyfürdőinkről.

A turisztikai kínálatunk tehát európai szinten is kiemelkedő, így minden bizonnyal csak átmeneti forgalomcsökkenést jelentett a világjárvány. Zsuffa Ákos turizmus szakértő szerint idén teljes mértékben helyreállhat a kereslet a hazai turizmusban, elérhetővé válik a járvány előtti forgalom. A munkaerőhiány azonban komoly problémát jelent a szektorban, nem véletlenül hallunk ma már akár milliós fizetésekről is például a Balatonon, hiszen valóban nagyon nehéz megfelelő munkaerőt találni.

Mindezek mellett Zsuffa Ákos bizakodó a hazai turizmus jövőjét illetően. A szakember kiemelte, hogy szükség van a beruházások folytatására, hiszen a fejlesztésekkel lehet javítani a szolgáltatási színvonalat és bővíteni a turisztikai kínálatot. A kereslet bővülése pedig mindkettőt indokolttá teszi.