Tisza Kata irodalmi visszatérése

Tisza Kata irodalmi visszatérése

A Marosvásárhelyen született Tisza Kata író, újságíró, szerkesztő és tanár hosszú és jelenleg is aktív karriert tudhat magáénak. 2005-ben jelentette meg első novellás kötetét, a Pesti kínálatot, amelyet 2008-ig még öt könyv követett. Egyedi stílusával már akkor sok rajongót szerzett, de ezután kilenc évre mégis visszavonult és abba hagyta az írást

2017-ben az olvasóközönség nagy örömére a Scolar Kiadónál tért vissza, Akik nem sírnak rendesen című pszicho prózájával. Az időközben interkulturális pszichológia mesterszakot végzett író szakmai tudását is felhasználja írásaiban. Tisza Kata könyvei ötvözi a terápiát és az irodalmat. Több prózai műfajban is kipróbálta magát. MOST.-Túlélő leszel, nem áldozat című könyve szakkönyv, mely az érzelmi bántalmazásból való kiutat mutatja be. Egyedül. A szerethető öregedés felé című esszéregénye pedig a saját öregedéskutatásának összefoglalása.

Legújabb, 2022-ben kiadott könyve a Hipnózis 6-kor tulajdonképpen egy irodalomterápiás szöveg. A mélyen bennünk rejlő hibásan működő kapcsolati és kötődési sémák nem mindennapi feldolgozása.