Nem véletlenül vágyunk vissza a természetbe

Nem véletlenül vágyunk vissza a természetbe

Ahogy közeledik a tavasz és ezzel együtt a jó idő, annál inkább vágyunk a természetbe. Különösen igaz ez azokra az emberekre, akik a városban élnek, és nem túl sűrűn jutnak zöldfelületek közelébe.

Azt tudni kell, hogy a természetes környezettől való eltávolodásunk, nekünk embereknek, nem új keletű, a 19. században kezdődött az urbanizációval, a vasútépítéssel. Éppen azért van, hogy amitől egykoron eltávolodtunk, ahhoz szeretnénk egyre közelebb kerülni, ugyanis a természet orvosság a városi embernek. Felmerülhet a kérdés, hogy mit tehetünk, ha nincs lehetőségünk túl gyakran kilátogatni egy erdőbe vagy éppen rétre, esetleg túrázni menni a hegyekbe. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen kirándulni, legalább napi harminc percet legyünk a jó levegőn. Ezt akár ebédidőben is megtehetjük egy parkban tett sétával. Tartsunk otthon zöld növényeket, amik tisztítják a levegőt és vadonbeli társaikhoz hasonlóan nyugtató hatásúak.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a természet a pihenésben is segít: a szabad levegőn tartózkodás után garantált a mély alvás.