Mi mindenre lehet jó a kenderből készült táplálékkiegészítő?

Mi mindenre lehet jó a kenderből készült táplálékkiegészítő?

Az egészségtudatos emberek számára a változatos táplálkozás és a rendszeres testmozgás mellett a táplálékkiegészítők rendszeres, napi szintű fogyasztása is egyre elterjedtebb és elfogadottabb. Hiszen olyan sokféle káros környezeti hatás terheli szervezetünket, hogy ma már szinte mindenkinek szüksége van az extra vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre.

A kutatások egyik új célpontja manapság a kender olaj, amely nagyon sokféle élettani hatással bír. A CBD olaj néven is ismert táplálékkiegészítő szervezetünk endokannabinoid rendszerére hatva fejti ki hatását. A hazánkban is egyre népszerűbb termékek hatásairól egyre több a pozitív visszajelzés. Sokféle tünet esetén alkalmazzák kiegészítő kezelésként. Például pajzsmirigy problémák, alvászavar, szorongás valamint gyulladásos betegségek esetén számoltam be pozitív hatásokról, de ezek mellett még számtalan egyéb betegség kiegészítő kezelésében alkalmazzák.

Hazánkban is egyre több helyen lehet megvásárolni ezeket a termékeket. Érdemes olyan gyártók termékeit keresni, amelyek tiszta, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyagból készülnek, így mentesen a növényvédő szerektől és nehézfémektől.