Mert a kezdet nem mindig nehéz

Mert a kezdet nem mindig nehéz

Kis és nagycégek számára egyaránt fontos témakör, hogy hogyan tudják minél hamarabb beintegrálni az új munkavállalót a csapatukba, és jövedelmezővé tenni. Az igazán hatékony onboarding biztosításához hoztunk most néhány tanácsot.

Mindenképpen legyen készen érkezésre az összes szükséges hozzáférés, belépő kártya, kódok, eszközök, amik a munkavégzéshez szükségesek. Ez nemcsak profizmust sugall, de jelzi az új munkatárs számára hogy itt vártak már rá és fontos.

Készüljön el írásban a betanítási terv, ne csak szóban hangozzanak el a fontos információk és a kapcsolattartók az adott témában. Sokkal átláthatóbb a kezdő kolléga számára, ha kézhez kap egy tervet, amihez tudja magát tartani, és ehhez tudjuk mérni is a betanulásának hatékonyságát is.

Legyenek meghatározva felelősök az egyes témakörökhöz, ezáltal átlátható, hogy kihez lehet fordulni a kérdésekkel, illetve könnyebb megismerni a szélesebb csapatot is.

Legyen része a betanulásnak a kötetlenebb ismerkedés is, akár közös ebédek, akár a rendszeres team meetingek alkalmával. Ezzel felgyorsítható a személyes integráció, ezáltal növelhető a lojalitás a kezdeti időszakban is.