Kinek, hogyan jár táppénz pandémia idején?

Kinek, hogyan jár táppénz pandémia idején?

Sok munkavállaló esetében homályos pont a táppénz témaköre. A pandémia alatt újonnan kialakult szituációk pedig még jobban árnyalták a helyzetet. A munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó Jobtain Kft. minden ügyfelének gyors és teljeskörű támogatást nyújt táppénz kérdések esetén is.

Érdemes tisztázni, hogy táppénz akkor jár, ha valamilyen okból (betegség, baleset, terhesség stb.) keresőképtelenné válasz. Mértéke a bér 50-60% között mozog különböző feltételek alapján. A táppénzes papírt orvos adja, 9 megkülönböztetett ok közül kiválasztva az adott egyénre megfelelő számot. Az utóbbi időben ismertté vált 7-es kód a „közegészségügyi okból foglalkozásától eltiltás, hatósági elkülönítés” kategóriája.

Hatósági karantén vagy kijárási tilalom esetén a munkahelyek élhetnek a home-office adta lehetőségekkel, ám ha a munkavégzés jelenléten alapul, az orvos 7-es kódszámú igazolást állít ki. Fontos, hogy ezt a papírt a munkahely számára a lehető leghamarabb el kell juttatni. Az adminisztráció ügyintézésben is bátran fordulhatsz a Jobtain csapatához.