Hídképző intézmény a hazai üzleti életben

Hídképző intézmény a hazai üzleti életben

Az IFKA a magyar gazdasági és üzleti élet egyik legaktívabb közhasznú szereplője, amely 2013-ban alakult az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódjaként.

A szervezet sokrétű tevékenységet folytat, legfontosabb feladata a hazai gazdasági, üzleti élet szereplői közötti együttműködés és a gazdaságfejlesztés elősegítése. Ennek érdekében egyfajta hídképző szerepet is betölt, összekapcsolja a gazdaság keresleti és kínálati oldalát. Az általa működtetett céges minősítési rendszer is az együttműködések előmozdítását hivatottak támogatni, ugyanis objektív szempontok szerint minősíti a vállalkozásokat, amelyek alapján valós képet kaphatunk tevékenységükről. Amikor új üzleti partnerrel van dolgunk, ezek az értékelések nagyon hasznosak lehetnek. Az adatbázisában minősített pályázatíró cégek is megtalálhatók. Bizonyos pályázatok esetén feltételként szabják, hogy csak ilyen minősített cégeket lehet megbízni, ebben az esetben lehet hasznos ez az adatbázis.  

A szervezet nem csak a gazdasági szereplők közötti tevékenységeket serkenti, hanem a környezetvédelem és a pályázatok terén is fontos szerepet vállal hazánkban.