Gyógyteák alhasi görcsök ellen

Gyógyteák alhasi görcsök ellen

Minden nő menstruációs ciklusa más és más, abban mégis egyet lehet érteni, hogy a női lélek egyensúlyát időről-időre jelentősen befolyásolják a ciklikusan jelentkező hormonális és fizikai okok.

Sokaknál jelentkezik a havivérzés előtt az úgynevezett premenstruációs szindróma (PMS) is, mely több tucat különféle negatív tünetet okozhat, csak párat kiemelve: álmatlanság, puffadás, ingerlékenység, emlőfeszülés, koncentrációs zavarok. A görcsök sajnos ebben és a későbbi időszakaszban is nehezíthetik a nők mindennapjait.

Ha nem akarunk gyógyszerhez folyamodni, érdemes a természetes gyógymódok között körbe nézni. Az izmokra ható, görcsoldó hatásuk miatt hatékony lehet menstruációs görcs ellen cickafark tea, kamilla tea vagy erdei málnalevél tea fogyasztása. Az idegrendszerre ható nyugtató inger érdekében pedig érdemes kipróbálni citromfüvet, macskagyökeret, komlótobozt tartalmazó teakeverékeket. A gyógyteák könnyen elkészíthetőek, koffeinmentesek és kedvünk szerint ízesíthetők mézzel vagy akár narancsvirággal.