Ezért éri meg az élethosszig tartó tanulás

Ezért éri meg az élethosszig tartó tanulás

Ma már olyan gyorsan változik az életünk minden területe, hogy csak azok a munkavállalók maradnak versenyképesek, akik folyamatosan frissítik a tudásukat és fejlesztik a képességeiket. Ebben a változó üzleti környezetben és rohamos technológiai fejlődésben a cégek számára nagy érték a naprakész tudás, és az olyan képességek, amelyek a változó világban is sikerre vezetnek.

Az élethosszig tartó tanulás, azaz angolul life-long-learning szószólói szerint a folyamatos tanulás egyértelműen megéri, hiszen segíti az előrelépést, a karrier célok teljesülését. A folyamatos önképzés fontosságát hangsúlyozza Dr Zsuffa Ákos, az FVSZ (Felnőttképzők Szövetsége) elnöke is, aki szerint a felnőttképzés segíthet a folyamatos tanulásban, hiszen akár munka mellett is végezhetőek ezek a képzések. A hazai bőséges képzési kínálatot látva elmondhatjuk, hogy ma mindenkinek lehetősége van a tanulásra. 

Jó hír, hogy a képzéseket gyakran a cégek finanszírozzák munkavállalóik számára, így anyagi terhet nem jelent, csak megfelelő elhivatottság és szorgalom szükséges.