Alapismeretek a cukorbetegségről

Alapismeretek a cukorbetegségről

A cukorbetegség nem gyógyítható állapot, de sokat javíthatunk rajta tudatos életmóddal és rendszerrel. A cukorbetegség kezelése több területet érint:

  1. megreformálni az étkezést, tudatosan figyelni a szénhidrát bevitelre, és kerülni a tiltólistás, magas cukor és liszttartalmú ételeket. Legjobb naponta többször kis mennyiséget étkezni, így stabilizálni a vér cukorszintjét
  2. ennek fenntartásában segít egy természetes szer is, a CBD. Hatására kialakul a szervezetben a homeosztázis ideális szintje, a többi szervrendszerünk működése stabilizálódik. Ezáltal az inzulinszint is normalizálódik.
  3. elegendő testmozgás: a szervezet ideális energiaháztartásához elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, hogy a bevitt energiát mozgással elégesse a testünk. Hetente minimum 2,5 óra kardio mozgás javasolt, 3-4 alkalomra elosztva. Ez egyébként önmagában is csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
  4. szükség esetén még gyógyszeres terápia is adható az orvos utasítása szerint, injekció vagy szájon át szedhető tabletta formájában.