A tanulást nem lehet abbahagyni

A tanulást nem lehet abbahagyni

Habár sokan úgy gondolják, hogy a diploma megszerzésével vagy egy szakma kitanulásával véget ér az a korszak, amit az iskolapadban kell tölteni, a valóságban azért nem biztos, hogy ez a legjobb döntés.

Hiszen minden szakterület változik, és szükségszerű, hogy ezeket a változásokat le tudjuk követni, hisz máskülönben a tudásunk idővel elavulttá válik. Folyamatosan frissíteni kell a szaktudásunkat, bővíteni ismereteinket, hogy stabil maradjon a versenyképességünk a munkaerőpiacon. Éppen ezt a célt szolgálhatja a felnőttképzés,  amely Magyarországon egyre népszerűbb. Nem csak a szakmai tudás bővítésére, hanem akár karrierváltáskor is jól jöhet, hiszen új szakterülettel ismerkedhetünk meg, amivel így szélesíteni tudjuk a lehetőségeinket a munka világában.

Zsuffa Ákos a felnőttképzés szakértője, aki évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Abban hisz, hogy egész életünkben, folyamatosan szükségünk van rá, hogy új dolgokat tanuljunk, vagyis az élethosszig tartó tanulás elkötelezett híve.