A nagyvárosi élet árnyoldalai

A nagyvárosi élet árnyoldalai

Budapest egy világváros, ezt nem érdemes tagadni. Az éjjel-nappal pezsgő nagyvárosi élet, a szórakozási, kulturális és munkalehetőségek óriási kínálata és a magas életszínvonal megkülönbözteti a többi magyar várostól. Az itt élők számos előnnyel bírnak Magyarország egyéb településeivel szemben, azonban ennek ára van. Ha úgy nézzük, a mindennapok állandó pörgése rejtett hátrányként érvényesülhet. 

Állandóak a forgalmi dugók, nagy a légszennyezettség és a jól fizető állásokért cserében folytonosan magas stresszszinttel fizetünk. A karrierépítés és az állandó megfelelés elég hamar lelki és mentális problémákat okozhatnak. A fiatal kori kiégés, a konfliktuskezelési és párkapcsolati problémák nagyon gyakran pont ezekre az okokra vezethetők vissza. A nagyobb bajok elkerülése érdekében érdemes időben szakemberhez fordulni.

Bajnai Nóra okleveles gyermek és felnőtt pszichológus budapest területén viszi praxisát. Ülésein többek között életvezetési, burn out, relaxációs és stresszkezelési tanácsadásokkal vár mindenkit, aki a nagyvárosi élet hátrányaival küzd.