Új naprendszert fedeztek fel

Új naprendszert fedeztek fel

A körülöttünk lévő univerzummal kapcsolatban gyakran tesznek felfedezéseket a tudósok, azonban az átlagembereket többnyire csak az érdekli, hogy ott található-e a földön kívüli élet, vagy éppen alkalmas lenne-e arra, hogy mi emberek ott éljünk.

Ezúttal a tudósok új naprendszert fedeztek fel, amely idegen élet otthonául szolgálhat. A rendszer egyik bolygója LP 890–9b néven ismert, és mindössze 30 százalékkal nagyobb, mint a Föld. A naprendszernek van egy másik, teljesen ismeretlen bolygója is, amely a tudósoktól az LP 890–9c nevet kapta. Ez a bolygó hasonló méretű, mint az első – 40 százalékkal nagyobb, mint a Föld. A tudósok abban a reményben kezdték meg az új megfigyeléseket, hogy megerősítik az első bolygó létezését, amelyet először a NASA Tranzit Exobolygó-felmérő Műholdja szúrt ki, amely a Naprendszeren kívüli bolygókat keresi.

A lakhatósági zóna egy olyan fogalom, amely szerint egy Földhöz hasonló geológiai és légköri viszonyokkal rendelkező bolygó felszíni hőmérséklete lehetővé teszi, hogy a víz évmilliárdokig folyékony maradjon.