Mi a siker titka a Z generáció szerint?

Mi a siker titka a Z generáció szerint?

A Business Insider magazinjában jelent meg a Goldman Sachs befektetési bank legújabb kutatásának eredménye. A vállalat saját gyakornokait kérdezte, hogy mit gondolnak az ő korosztályuk befektetési szokásairól, a koronavírus hatásáról és, arról, hogy mi a siker titka.

Az összesen 1800 kitöltő majdnem fele úgy gondolja, hogy a siker titka a programozás lesz és munkát a karrierlehetőségek, az előléptetések és a kollégák milyensége alapján választanak, a fizetés csak másodlagos. A válaszokból az is kiderült, a fiatalok félnek a klímaváltozás hatásaitól, a kriptovalutákkal óvatosan bánnának, a parkolóórák és ATM-ek pedig eltűnnek a digitalizáció hatása miatt. A válaszadók koronavírussal kapcsolatos kérdésekre is válaszoltak, amelyekből kiderült, hogy a gyakornokok közel kétharmada szerint a járványhelyzet leginkább a mentális egészségüket érintette negatívan és egyharmaduk még mindig nem érzi magát eléggé biztonságban ahhoz, hogy tömött helyekre menjen.

Ezek a Z-generáció érdekes meglátásai a világról, amely nem meglepő, hiszen ez az a generáció, amelynek tagjai már a digitális korba születtek.