Az emésztőrendszer gyógyító bogáncsai

Az emésztőrendszer gyógyító bogáncsai

A rossz emésztés, puffadás, teltségérzet sok ember mindennapjait megnehezíti. A tüneteknek számtalan oka lehet: a helytelen táplálkozás, fertőzések szövődménye, gyakori alkohol fogyasztás vagy akár a gyakori stressz miatt is szenvedhetünk a kellemetlen tünetektől. 

Azok számára, aki kíméletes módszert keresnek tüneteik enyhítésére, jó hír, hogy az emésztési problémák gyógyítása gyógynövénnyel is lehetséges. A Benedekfű tea egyike a jól bevált recepteknek emésztési panaszok esetén. A benedekfű többféle néven is ismert, mint például áldott bogáncs, áldott fű vagy keserű bogáncs. Utóbbi név abszolút leíró, hiszen a belőle készült tea borzasztóan keserű.

A benedekfű étvágyjavító, emésztést serkentő, epehajtó és májvédő hatású gyógynövény. Teaként önállóan és teakeverékekben is alkalmazható. Teakeverékek esetén borsmentával és cickafarkkal érdemes keverni. Fontos tudni, hogy a teát kúraszerűen, maximum 4 hétig szabad fogyasztani. Külsőleg pakolás, vagy borogatás formájában nehezen gyógyuló sebekre is alkalmazható.