A teljesítményt, a hatékonyságot és a sikert meghatározó személyiségjellemzők mérése

A teljesítményt, a hatékonyságot és a sikert meghatározó személyiségjellemzők mérése

A PractiSolution egyik legfontosabb célja, hogy konkrét támpontokat adjon a legkülönfélébb kontextusokban a specifikus és alapvető kulcskompetenciákról és a teljesítményt, a hatékonyságot és a sikert meghatározó személyiségjellemzőkről.

Ez azért nagyon lényeges, hogy a cégek számára már a leendő kollégák kiválasztása során kiderüljön, hogy mennyire fognak az adott pozícióban beválni. A saját fejlesztésű szoftverekkel és eszközökkel végzett objektív kompetencia mérés, értékelés, elemzés fő célja az egyén gyengeségeinek és erősségeinek feltérképezése. Ezeket ugyanis a mérést követően esetleges képzésekkel, tréningekkel lehet fejleszteni, mely során már csak az adott kompetenciákra szükséges koncentrálni.  Az értékelés önmagában is elég ahhoz, hogy képet kapjunk az egyén személyiség- és kompetenciastruktúrájáról, viszont a mérések során keletkező adatmennyiség lehetővé teszi a mélyebb elemzést is.

A Practisolution által nyújtott szolgáltatások jelentősége az oktatás és a munkaerőpiac viszonylatában is kiemelkedő és újszerű.