A munkavállalók és munkaadók érdeke is az újraképzés

A munkavállalók és munkaadók érdeke is az újraképzés

A munkakeresés sosem egyszerű feladat, még olyankor sem, amikor alapvetően munkaerőhiány van, és egyszerűen kapunk meg egy-egy pozíciót.

Hiszen a legtöbb embernek nem csupán annyi a célja, hogy legyen egy munkája, hanem, hogy ez egy olyan terület lehet, amelyben kiteljesedhet, amelyben örömét leli, ahol szívesen viszi tovább karrierjét. Ha mégsem sikerül idejében megtalálnunk ezt a hivatást, még akkor is lehetőségünk van váltani.

Manapság már cseppet sem jellemző, hogy valaki ugyanazon a munkahelyen, ugyanabban a pozícióban töltse el az életét, sőt. Egyrészt a munkavállalók megváltozott igényei miatt, másrészt pedig a gazdaság és munkaerőpiac átalakulása miatt 2030-ig 100 millió felnőttet kell újraképezni az Európai Unióban, mondta Zsuffa Ákos, az FVSZ elnöke. A Felnőttképzők Szövetségének elnöke szerint ebből mind a munkavállalói, mint a munkáltatói oldal profitálhat hosszú távon, mindössze a felnőttképzőknek kell felkészülni arra, hogy ilyen mennyiségben tudják átképezni, vagy éppen újraképezni az embereket.